Varoufakis – “we have a proposal we can sign on the dotted line for”. 

“Κάπου μέσα σε αυτό το κτίριο υπάρχει μια πρόταση των δανειστών που θα υπογράφαμε άμεσα. Από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και έπειτα έχουμε λάβει μια σειρά προτάσεων που είναι πολύ ενδιαφέρουσες.” ισχυρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγο νωρίτερα σε συνέντευξη που έδωσε στον Paul Mason του Channel 4 News.    

“Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που είναι μάλλον άγνωστο. Από τότε που κηρύξαμε δημοψήφισμα και εξοργίσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είχαμε τις περισσότερες, ενδιαφέρουσες προτάσεις που προέρχονται από τις Βρυξέλλες. Ίσως αυτό το δημοψήφισμα και το αδιέξοδο που αντιπροσωπεύει να έκανε μερικούς στις Βρυξέλλες να μας στείλουν κάποιες πραγματικά καλές προτάσεις. ” ανέφερε.  

Channel 4/ Paul Mason: Έχετε μια τέτοια πρόταση που θα υπογράφατε; Βαρουφάκης: Ναι. Ο Paul Mason: Πού είναι; Βαρουφάκης: Δεν πρόκειται να σας πω. Είναι κάπου σε αυτό το κτίριο. Αλλά αυτή τη κρίσιμη στιγμή της ιστορίας συνεπάγεται ότι πριν αυτή η πρόταση γίνει ένα πραγματικό έγγραφο διαπραγμάτευσης που μπορούμε να υπογράψουμε τη Δευτέρα, οι Έλληνες πρέπει να μας δώσουν τη δυνατότητα με ένα “όχι”. 

 

Facebook Comments