Με το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη Shanghai Comp. να βρίσκεται 34% χαμηλότερα από τα υψηλά του και με τον επενδυτικό πανικό να εντείνεται, οι κινεζικές Αρχές κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τα καθημερινά selloff των μετοχών.

Όταν πριν από 2 μήνες οι κινεζικές Αρχές προέτρεπαν τους μικροεπενδυτές να αγοράσουν μετοχές, τώρα τους προτρέπουν να σταματήσουν να πουλάνε καθώς ανατροφοδοτούν τη βίαιη πτώση των μετοχών. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις εποπτικές Αρχές, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων προκειμένου να ανακόψουν αυτό το τρελό καθοδικό σπιράλ που απειλεί να τινάξει την κινεζική οικονομία στον αέρα.

  • Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, οι συνθήκες για μια αύξηση επιτοκίων έχουν ήδη εκπληρωθεί.
  • Η κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί μια σοβαρή ανησυχία για την αμερικανική οικονομία, κυρίως για το χάος και το φόβο μετάδοσης που θα μπορούσε να προκαλέσει.
  • Οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες επιμένουν σε μια αύξηση επιτοκίων από το Σεπτέμβριο.
  • Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες στα ίδια επίπεδα και θα αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες τη Δευτέρα και ανάλογα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
  • Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΤτΕ, τα ATM θα έχουν χρήματα μέχρι και τη Δευτέρα.
  • Αισιόδοξα για μια συμφωνία με την έγκριση και των άλλων κομμάτων, εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#USOil) – Άνοιγμα: 52,88 Υψηλό: 52,93 Χαμηλό: 50,90 Κλείσιμο: 51,79

09 07 15 oil

Ο μαύρος χρυσός μετά από ισχυρότατες απώλειες δείχνει ότι θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί πριν επιλέξει την επόμενη κίνηση που θα κάνει. Με την τάση να είναι ισχυρότατα πτωτική βραχυπρόθεσμα, οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα έντονη μεν, αλλά βραχύβια δε. Τεχνικά, η πλάγια τάση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ $50,80 και $53,40 αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ευκαιρία για το πετρέλαιο. Οποιοδήποτε κλείσιμο έξω από τα όρια αυτά θα το ακολουθήσουμε καθώς αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας. Από τους τεχνικούς δείκτες, ισχυρή πτωτική τάση δείχνουν οι ΚΜΟ ενώ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και στο δείκτη Vol. ο οποίος έχει βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων και πιθανότατ να αρχίσει να εξαντλείται.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

52,20                   52,80
51,55                   53,40
50,90                   53,90
50,40                   54,45

Facebook Comments