«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα και παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σκληρά διλήμματα, προκειμένου να αποτρέψουμε την επικράτηση των ακραίων στοιχείων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψουμε την υλοποίηση ακραίων επιδιώξεων των πιο συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη. Αποτρέψαμε σχέδιο για μεταφοράς περιουσίας σε ταμείο δημοσίου, αποτρέψαμε σχέδιο για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται και καταφέραμε να κερδίσουμε αναδιάρθρωση χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση» επισήμανε.

Όπως επισήμανε, η απόφαση κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες δημοσιονομικής ευστάθειας. Η υλοποίηση των μέτρων είναι πολύ δύσκολη παραδέχθηκε πάντως.

«Τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά θα φορτωθούν τα βάρη και αυτοί που είχαν ξεφύγει» υποσχέθηκε.

«Τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις αλλά το Grexit αποτελεί παρελθόν» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη. Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη, είναι σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για αλλαγή σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. 

Facebook Comments