To δολάριο συνέχισε την ανοδική του πορεία και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών αλλά και της Ευρώπης με την ισοτιμία EURUSD μάλιστα να υποχωρεί κάτω από το 1,3000 και το GBPUSD να υποχωρεί κάτω από το 1,5400.

Τόσο η στερλίνα όσο και το ευρώ υποχώρησαν σε χαμηλά 2 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία EURCHF, που θεωρείται πιο γνήσιος δείκτης εμπιστοσύνης στο ενιαίο νόμισμα, κατέγραψε δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών και διαπραγματεύεται πάνω από το 1,2400 σημειώνοντας υψηλά 3 μηνών.

Η ισοτιμία USDJPY εκτινάχθηκε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα αγγίζοντας τα 101,44 γεν. Η UBS αναβάθμισε την τρίμηνη πρόβλεψη για την ισοτιμία στα 105,00 γεν από τα 95,00 γεν. Υπενθυμίζεται ότι το ράλι του δολαρίου ξεκίνησε χθες με αφορμή την απρόσμενη πτώση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στον απόηχο των δηλώσεων του Charles Plosser της Fed και εν μέσω φημών ότι η Fed θα δείξει σύντομα το δρόμο της ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης QE.
Η ισοτιμία ξεπέρασε και τον σκόπελο των 101,00 γεν μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τους ιάπωνες επενδυτές να συνεχίζουν τις αγορές ξένων ομολόγων για δεύτερη εβδομάδα.

Στις ανακοινώσεις της ημέρας, μικρή ήταν η ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου το Μάρτιο στη Βρετανία, πάνω από τα χαμηλά επτά μηνών που σημείωσε τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, διαμορφώθηκε σε έλλειμμα -3,13 δισ. στερλίνες έναντι εκτιμήσεων για -3,1 δισ. στερλίνες.
Η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 12,1% το Μάρτιο κάτω από τις προσδοκίες για άνοδο της τάξης του 15,0%.

Facebook Comments