Αμετάβλητη διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τραπεζική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραμένουν κλειστές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στηρίζονται αυτή τη στιγμή στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ λόγω των μεγάλων εκροών καταθέσεων.

Για παράταση της τραπεζικής αργίας έκανε λόγο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το Reuters. Πάντως, δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα αυτής της παράτασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών αυτή την ώρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αντικείμενο είναι η επανεξέταση της κατάστασης και οι επόμενες κινήσεις στο πιστωτικό σύστημα (διεύρυνση συναλλαγών, κ.λπ.), μετά τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής και τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη ρευστότητα, μέσω ELA.

Facebook Comments