«Η Βουλή και η πλειοψηφία της θα ψηφίσει τη συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι «μέσα στη Βουλή θα εκφραστούν όλες οι απόψεις και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στην κυβέρνηση, τη χώρα και τον εαυτό του» επισήμανε.

Νομίζω, πρόσθεσε, πως η πλειοψηφία της βουλής θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά ο πρωθυπουργός και έτσι αποφεύχθηκε ένα πραξικόπημα.

«Τυπικά δεν υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, υπάρχει όμως ζήτημα ουσίας», αλλά αυτό θα το δούμε τότε. Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη στηριχθεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση των συντρόφων του.

«Ο λαός θα ανταποκριθεί και θα επιδείξει μια σοφία. Με ανησυχεί αυτή η δύσκολη και κακή συμφωνία, την οποία όμως όλοι θα στηρίξουμε και θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε τα επώδυνα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Πρέπει να βρεθούν τα κοινωνικά αντίμετρα που θα δώσουν μια προοπτική… Δια της αποδράσεως δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα» ξεκαθάρισε.

Να πάρει πίσω τη συμφωνία, έστω και το και πέντε, καλεί στο μεταξύ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ δεν διευκρινίζει αν προτίθεται να παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής. «Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία» επιμένει, ισχυριζόμενος ότι θα ακυρωθεί από το λαό. 

Facebook Comments