Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με 229 ’ΝΑΙ’, 64 ’ΟΧΙ’ και 6 ’παρών’

MarketNews

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με 229

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Συγκεκριμένα 229 βουλευτές υπερψήφισαν τη συμφωνία, 64 την καταψήφισαν, 6  δήλωσαν «παρών», ενώ απούσα ήταν η κυρία Τσανάκα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ» και 6 δήλωσαν «παρών» και 1 «παρών», ενώ αντιθέτως, συμπαγή κατάφερε να κρατήσει τη συνοχή του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος, καθώς σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα υπερψήφισε τη συμφωνία.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν αρνητικός σε ένα «ΝΑΙ», τελικά υπερψήφισε τη συμφωνία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούσαν οι ώμοι μου να σηκώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς», ενώ τη συμφωνία καταψήφισε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης..

Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τη συμφωνία είναι οι Αγλαϊα Κυρίτση, ο Γιάνης Βαρουφάκης,η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Κοδέλλας, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, η Ελένη Σωτηρίου, ο Καραγιαννίδης Χρήστος, ο Σταθάς Ιωάννης, ο Χατζηλάμπρου Βασίλειος, ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κότσιος, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, η Αμανατίδου Δέσποινα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Γαϊτάνη Ιωάννα, η Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Ζερδελής, ο Θανάσης Πετράκος, ο Δερμιτζάκης Χαράλαμπος, ο Λαφαζάνης Παναγιώτης, ο Λεουτσάκος Στάθης, η Ζήση Ζάννα, και ο Κυριακάκης Βασίλειος.

«Παρών» δήλωσαν η Ηρώ Διώτη και Λέβα Βασιλική