Υπό έλεγχο είναι οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 1.052 μονάδες και με τις συναλλαγές ιδιαίτερα σημαντικές και σήμερα, πάνω από τα 73 εκατ. ευρώ.  Αν μία μετοχή κλέβει την παράσταση σήμερα, είναι αυτή της Εθνικής Τράπεζας , που από τα χαμηλά των 93 λεπτών έκανε υψηλό ημέρας στο 1,05 και τείνει να σταθεροποιηθεί στην περιοχή γύρω από το 1 ευρώ. 

Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής, εδώ και δύο συνεδριάσεις ξεπεράνει το 1,2 δις. ευρώ και όλα δείχνουν ότι η αγορά ποντάρει στο ότι και κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου θα γίνει και βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκεια θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Κατά τα άλλα, ισχυρή αντίδραση έχει βγει στην Jumbo, με τη μετοχή να κινείται στα 7,80 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στα υψηλά έτους (7,88 ευρώ).

Στον αντίποδα, profit taking έχει βγει στην Alpha που υποχωρεί λίγο πάνω από 9%, στο 1,40 ευρώ, την MIG, στα 0,32 ευρώ, αφού το ομολογιακό της είναι συνδεδεμένο με την πορεία της μετοχής, την ΜΕΤΚΑ, στα 11,88 ευρώ, την Ιντραλότ στα 2,22 ευρώ, τον ΟΤΕ, τα ΣΩΛΚ και τον ΟΠΑΠ που καταγράφουν απώλειες πάνω από 3%. Σημειωτέον, ότι οι τρεις αυτές μετοχές είχαν χτυπήσει το προηγούμενο διήμερο νέα υψηλά για φέτος.

Με μεγάλα κέρδη συνεχίζουν οι ευρωαγορές, με τους δείκτες να συνεχίζουν το θετικό σερί των προηγούμενων ημερών, γεγονός που οδηγεί τη Φρανκφούρτη προς νέο ιστορικό υψηλό.

Facebook Comments