Συνεχίζει να εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δήλωσε ότι «H συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη «μακεδονική” ταυτότητα με το άρθρο 7 και απεικονίζει τη γλώσσα και λαό μας με τη δική τους ιστορία, κουλτούρα και κληρονομιά».

Συγκεκριμένα, μιλώντας με αφορμή την 17η επέτειο από τη Συμφωνία της Οχρίδας -με την οποία τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει το 2001 μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ και των Αλβανών ανταρτών του «Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού» (UCK)- ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε: «κανείς ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη “μακεδονική” μας γλώσσα και τη “μακεδονική” μας μοναδικότητα».

Στην ίδια δήλωση τόνισε ότι «με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες αφαιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη διαπραγματεύσειων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, ο Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου: «…τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να φανούμε γενναίοι και να λάβουμε τη σωστή απόφαση για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Ξέρω ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα ενωθούμε και θα προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον της Μακεδονίας. Είμαι βέβαιος και πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιλέξουμε την ευρωπαϊκή ΠΓΔΜ».

 

Facebook Comments