Σε νέο μπαράζ υποσχέσεων για φοροελαφρύνσεις και αναστολή περικοπής των συντάξεων επιδίδονται κυβερνητικά στελέχη όσο πλησιάζει η μέρα της «εξόδου» της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί  αν η κυβέρνηση θα διοργανώσει κάποια «φιέστα» για να πανηγυρίσει τη νέα εποχή για τη χώρα, ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να «κλείνουν το μάτι» στους συνταξιούχους αφήνοντας ελπίδες για αναστολή της περικοπής των συντάξεων που ψήφισαν οι ίδιοι ενώ ανοίγουν το… δρόμο για φοροελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ.

Μπορεί ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης να υποστήριξε σήμερα πως «δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για καμία φιέστα» αλλά και ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια αλλά όχι από την κρίση, μίλησε όμως στη συνέχεια για μία ιστορική τομή.

Ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, επικαλούμενος στοιχεία για μείωση της ανεργίας, αύξηση του τουρισμού κ.λ.π. «Υπάρχουν μια σειρά δράσεις, στις οποίες πρέπει τους επόμενους μήνες να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αρχίσουν να βγαίνουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας από την οικονομική κρίση, που μας έβαλε η καταστροφική διαχείριση της μνημονιακής περιόδου 2010-2015 αλλά βεβαίως και από τις μεγάλες δυσκολίες που είχε η διαχείριση της μνημονιακής περιόδου 2015-2018» σημείωσε για να προσθέσει.

«Έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε το μέλλον της χώρας με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και ανάγκες χωρίς να γυρίσουμε βεβαίως στην περίοδο της σπατάλης, της ασυδοσίας, την περίοδο που τα οικονομικά έπεσαν έξω […] Απολύτως κοστολογημένα, απολύτως συγκεκριμένα, χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις ώστε κάποιες από τις μεγάλες αδικίες που έχουμε υποστεί αυτή την οχταετία να αρχίσουν να αίρονται και να σχεδιάσουμε ένα πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας, για την ελληνική κοινωνία συνολικά».

Στο… χορό των κυβερνητικών παροχών μπήκε λίγο αργότερα και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, προαναγγέλλοντας ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα».

Μιλώντας στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», είπε ότι πλέον έχουμε «πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής». Υποστήριξε ότι προτεραιότητα είναι  «η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ, να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Αναφορικά με τις συντάξεις,  είπε ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Πάντως η γενική κυβερνητική γραμμή – όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα – είναι να συντηρείται το θέμα της αναστολής μείωσης των συντάξεων καθώς και οι φοροελαφρύνσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: In.gr

Facebook Comments