Ο όρος απολογισμός δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά της πλειονότητας του λαού μας. Ανήκει στην κατηγορία των όρων και εννοιών που για αρκετές δεκαετίες έχουν ενοχοποιηθεί και βάλλονται αδιαλείπτως στο δημόσιο διάλογο.

Κέρδος, ιδιωτική πρωτοβουλία, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, προϋπολογισμός, βιομηχανία, κεφάλαιο, επιτόκια είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που στο άκουσμα τους, κτυπάει ένα προειδοποιητικό καμπανάκι που φέρνει σε θέση άμυνας ή επαγρύπνησης τους πολλούς.

Κρατισμός, κομματοκρατία, γραφειοκρατία και διαφθορά έχουν απλώσει βαθειά τις ρίζες τους στη συλλογική μας συνείδηση και αυτό είναι κάτι που φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ακόμα και η πρωτοφανής και σαρωτική οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας δεν κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που σκεπτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων αναφορικά με την οικονομία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Επιδόματα φτώχειας, επιδοτήσεις, θαλασσοδάνεια και παροχές παντός είδους αποτελούν διαχρονικά, πολύτιμα εργαλεία στη διάθεση του κρατισμού καθώς αυτά έχουν ισχυρό αντίκτυπο σε μεγάλες ομάδες του λαού μας με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα στη συστηματική διαδικασία της ψηφοθηρίας.

Τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, θα διανθιστούν με παροχολογία, υποσχέσεις, αληθινά ψέματα και ατελείωτα αφηγήματα επιτυχίας και αυταρέσκειας όχι μόνο από τον ηγέτη της συγκυβέρνησης αλλά ειδικά φέτος και από όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη σε ενορχηστρωμένη βάση.

Δυστυχώς σε απολογιστική βάση, από το σωτήριο έτος 2015 έως σήμερα, ελάχιστα έχουν γίνει για την πραγματική οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας και αυτό είναι κάτι που το νιώθουν οι περισσότεροι από εμάς, στο πετσί τους. Δυστυχώς δεν διεσώθη η οικονομία μας και δεν αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κρίσιμα ζητήματα της όπως η προσέλκυση επενδύσεων, η καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας καθώς και η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Αυτό που διεσώθη όμως τα τελευταία 3,5 χρόνια με απίστευτη συνέπεια και προσήλωση είναι η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, η ανεργία, ο κρατισμός και η προάσπιση των συμφερόντων και προνομιών συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας μας.

Στη φετινή Έκθεση θα παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια της πτώσης της συγκυβέρνησης, ελπίζοντας και του κρατισμού.

Facebook Comments