Την παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο ωστόσο απέρριψε το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου και μέλους της διοίκησης κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Η παραπάνω απόφαση επιτρέπει τη ρευστοποίηση ποσοστού 10% της Attica Πολυκαταστήματα, το οποίο ανήκει στη Folli Follie Συμμετοχών και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες, αλλά μπλοκάρει την εκποίηση του 25,5% της ίδιας εταιρίας που ανήκει στη μητρική και η οποία προστατεύεται και το επόμενο δίμηνο.

Στην ακροαματική διαδικασία, πέραν της αντιπαράθεσης, προέκυψε επισήμως και ρητώς και από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της Folli Follie πως υπάρχει δεσμευτικό ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή για την εξαγορά του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Μάλιστα ο Εμμανουήλ Ζαχαρίου, μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης και εκπρόσωπος της Folli Follie Συμμετοχών, ανέφερε ότι το τίμημα που προσφέρεται είναι της τάξης των 70 εκατ. ευρώ και πως ο υποψήφιος επενδυτής έχει επίσης πρόθεση να καταθέσει proof of funds στις τράπεζες.

Στελέχη της εταιρείας μιλώντας ως μάρτυρες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και συγκεκριμένα μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ανέφερε πως υπάρχει επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει υποβάλει προ ημερών συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επενδυτικό αυτό σχήμα το οποίο κατά δήλωση του ίδιου προσφέρει 60-70 εκατ. ευρώ για το 35,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα” ενδιαφέρεται και για το σύνολο της εταιρείας. Υποστήριξε πως οι πωλήσεις της Folli Follie καταγράφουν ανάπτυξη το 2018 και ότι έχει προσληφθεί η Deloitte για εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των 40 θυγατρικών της και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. 

Facebook Comments