«Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι… πούλησα τη Μακεδονία. Είμαι τυχερός που ζω ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής μετά τον αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος, κοντά σε στέκι οπαδών της «Μαύρης Θύελλας», στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Ελευθερία της Καλαμάτας, η επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλας», στην οδό Καλλιπατείρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή «πούλησε τη Μακεδονία». Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καδρόνια.

Περίοικοι τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Αστυνομία στις 7.34 μ.μ., και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία προσήγαγε πέντε ύποπτους για την επίθεση στο βουλευτή.

Facebook Comments