Φοβάται τη σημερινή ερημοποίηση της Ελλάδας πιο πολύ από το Grexit. Πιστεύει πως βιώνουμε το 4ο Μνημόνιο της περιόδου 2018-2032, ενόψει ενός 5ου (2032-2060). Θεωρεί πως η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωθεί. Και έχει συμπράξει – όπως λέει – για τις ευρωεκλογές σε κοινό μέτωπο με έντεκα κόμματα και κινήματα ανά την Ευρώπη με τον τίτλο Ευρωπαϊκή Ανοιξη.

Στον απόηχο της πρότασης του Μπενουά Αμόν πως θα μπορούσε να είναι πρόεδρος της Κομισιόν, ο επικεφαλής του MέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ενώ σχολιάζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Πώς περιγράφετε τη ρήξη με τους δανειστές που προτείνατε στη συνέντευξή σας στη ΔΕΘ;

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει τα βασικά νομοθετήματα που απαιτούνται για να ανακάμψει η χώρα (π.χ. μείωση του ΦΠΑ και του συντελεστή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο 18%). Σημειώνουμε ότι οι δανειστές θα πουν «όχι» εφόσον ερωτηθούν. Θα τα νομοθετήσουμε χωρίς πρότερη συζήτηση στο Eurogroup. Δεν θα προτείνουμε, ούτε θα απειλήσουμε με Grexit. Ομως φοβόμαστε τη σημερινή ερημοποίηση της Ελλάδας πιο πολύ από το Grexit. Αν το Βερολίνο αποφασίσει να προχωρήσει στην αποπομπή μας από το ευρώ, ας το τολμήσει.

Facebook Comments