Επικίνδυνες οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI.

«Αυτό θα προκαλέσει ζημιά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Γιόαχιμ Λανγκ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Ερωτηθείς εάν η γερμανική βιομηχανία ελπίζει ότι η Βρετανία ίσως αντιστρέψει την απόφασή της για το Brexit, ο πρόεδρος της BDI Ντίτερ Κεμπφ δήλωσε ότι μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να προέλθει από την ηπειρωτική Ευρώπη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αλλάζει η συζήτηση στη Βρετανία.

Η αναθεώρηση

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018, επικαλούμενη την ασθενέστερη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας στον επιχειρηματικό κόσμο που προκάλεσε η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Brexit.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 2,0%, από το 2,25% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, δήλωσε ο πρόεδρος του BDI Ντίτερ Κεμπφ. Οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% σε πραγματικούς όρους, κάτω από την αρχική πρόβλεψη της BDI για 5%.

Facebook Comments