Ο Νίκος Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6  για το θέμα των συντάξεων είπε ότι «με έντιμο τρόπο δίνει η κυβέρνηση μια μάχη για να μην εφαρμοστεί μια δέσμευση που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο ψηφισμένος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νόμος για μείωση των συντάξεων θα πρέπει να καταργηθεί, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «νόμος που δεν καταργείται, εφαρμόζεται». Ωστόσο, ο πρώην υπουργός είπε ότι «τώρα που θα κατατεθεί το προσχέδιο του προυπολιγμοσύ αφού δεν έχει καταργηθεί ο νόμος είναι λογικό η κυβέρνηση να δεσμεύεται από τις περικοπές».

Στην ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το σίγουρο ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το φθινόπωρο του 2019. Δεν αποκλείω να γίνουν νωρίτερα. Εξαρτάται από το ξεδίπλωμα ενός προγραμματισμού της κυβέρνησης που αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων τάξεων».

Με αφορμή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καμμένος ότι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας».

«Ο κ. Καμμένος ψήφισε μια κυβέρνηση της οποίας είναι διακεκριμένο μέλος που στις προγραμματικές δηλώσεις είχε την επίλυση του Μακεδονικού» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «δικαιούται να πει την άποψη του με τρόπο που να μη δημιoυργεί μείζονα κρίση κυρίως για την οικονομία αλλά και για την πολιτική».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια πολιτικής αστάθειας στη χώρα μας» πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την εκτίμησή του «βεβαίως υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που ενδιαφέρει μέχρι τις εκλογές είναι να έχουμε μια ενίσχυση της οικονομίας».

Facebook Comments