Εκδικάστηκε πριν από λίγο, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση του δικαστηρίου, το αίτημα των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων για την προστασία του Τηλέτυπου (Mega) από διώξεις των πιστωτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, εκτός από τις τράπεζες παρέστησαν και δικηγόροι μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης με το επιχείρημα ότι χρειάζονται χρόνο για να ενημερωθούν.

Το δικαστήριο, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα, αφενός διότι είχαν προηγηθεί όλες οι σχετικές κοινοποιήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΗΕΑ, αφετέρου διότι το αίτημα για αναβολή προερχόταν από μέρος και όχι από το σύνολο των εργαζομένων, κάτι που θα δημιουργούσε προνομιακή μεταχείριση υπέρ κάποιων από τους πιστωτές του Mega, οι οποίοι θα πετύχαιναν να υποκαταστήσουν τη συλλογική εκτέλεση με την ατομική εκτέλεση.

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου οι δικηγόροι των πιστωτών να προσκομίσουν τυχόν συμπληρωματικά σημειώματα και εντός της ημέρας αναμένεται η απόφασή του.   

Facebook Comments