Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο με θετική ρύθμιση για το δημόσιο χρέος και είναι πλέον ελκυστικός επενδυτικά τόπος ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

«Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ανησυχούμε από τις εξωγενείς αναταράξεις, λόγω του «μαξιλαριού» που έχουμε εξασφαλίσει ώστε μέσω αυτού να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εισήλθαμε στην κανονικότητα, καταθέτοντας μεθαύριο στην Κομισιόν, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. τον προϋπολογισμό μας, με το μίγμα της δικής μας πολιτικής, που όχι μόνο πιάνει τους στόχους, αλλά δίνει οικονομικά περιθώρια για θετικά μέτρα.

Κατηγορηματικός ήταν επίσης ο πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρχουν πια μέτρα, αλλά θα υπάρχουν αντίμετρα. Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

Νωρίτερα:

Μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας αλλά και έντονου προβληματισμού για την συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον Πάνο Καμμένο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που επιχείρησε να μείνει σιωπηλός απέναντι στις επικίνδυνες κινήσεις του στα εθνικά θέματα, αλλά και τις επιθέσεις του κυβερνητικού του εταίρου εναντίον κορυφαίων στελεχών όπως του Νίκου Βούτση, δεν αποκλείεται να αναφερθεί στο ζήτημα, αποφεύγοντας ωστόσο να ρίξει «λάδι στην φωτιά».

Το Μαξίμου ακολουθεί αμυντική στάση απέναντι στον Πάνο Καμμένο καθώς δεν επιθυμεί την δεδομένη χρονική στιγμή να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τους ΑΝΕΛ με το Σκοπιανό να είναι ανοιχτό και τον προϋπολογισμό να οδεύει προς έγκριση στις Βρυξέλλες. Γι αυτό τον λόγο οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός από τους συνεργάτες του είναι να κρατήσει χαμηλούς τόνους, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των πλευρών. Ηδη πάντως το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι μεγάλο και δύσκολα θα καλυφθεί ακόμα και αν το επόμενο διάστημα υπάρξει – όπως φημολογείται – συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Facebook Comments