Οι Ιταλοί αξιωματούχοι θα πρέπει να σταματήσουν να αμφισβητούν το ευρώ και να «ρίξουν τους τόνους» στη διαμάχη με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό, καθώς έχουν ήδη προκαλέσει ζημιά σε εταιρείες και νοικοκυριά δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Η αύξηση του προϋπολογισμού σε μια χρεωμένη χώρα κάνει ακόμα πιο περίπλοκο το θέμα.. εάν ο κόσμος αρχίσει να αμφισβητεί το ευρώ», δήλωσε από την ετήσια συνάντηση του οργανισμού στην Ινδονησία ο Ντράγκι.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «οι δηλώσεις που έχουν γίνει προκάλεσαν πραγματικό κακό και υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι τα σπρεντ αυξήθηκαν λόγω αυτών των τοποθετήσεων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά και οι εταιρείες να πληρώνουν υψηλότερα επιτόκια δανεισμού».

Απηύθυνε επίσης έκκληση στην Ιταλία για αυτοσυγκράτηση. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να πέσουν οι τόνοι. Και το δεύτερο να περιμένουμε τα γεγονότα», είπε επισημαίνοντας την ανάγκη να εξεταστούν τα πραγματικά σχέδια δαπανών τα οποία μπορεί να διαφέρουν από αυτά που εξαγγέλλει η ιταλική κυβέρνηση».

Facebook Comments