Αρχίζει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

MarketNews

Αρχίζει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, που στην ουσία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συγεκριμένη λέξη, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ήδη εκτυπώθηκαν οι πρώτες διευθύνσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να αποσταλούν φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, όπως θα λέγονται.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αποσταλούν 86.000 φύλλα πολιτικής επιστράτευσης σε όλη τη χώρα, ενώ η επίδοση των ειδοποιητηρίων θα γίνει από τα αστυνομικά τμήματα και θα διαρκέσει 3 ημέρες.

Μάλιστα προκειμένου να μην περάσει η 17η Μαίου που ξεκινούν οι Πανελλαδικές, αυτό αποφασίστηκε να γίνει, πριν οι τοπικές ΕΛΜΕ επικυρώσουν με τις συνελέυσεις τους στις 14 Μαίου την απόφαση της ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, μέσω του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Τάκη Μπαλτάκου, έχει γνωμοδοτήσει ότι πρόκειται για «έκτακτηκοινωνική ανάγκη».

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές η θέση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραταθεί. Και για αυτό, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία από την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και η εντολή που πήρε ήταν «Ούτε ένα λεπτό περαιτέρω αγωνία».