Για άλλη μια φορά η Τουρκία  είναι εναντίον της Σ.Αραβίας και της Αμερικής. Τι γίνεται ακριβώς;

Όλα δείχνουν ότι η Αμερική παγιδεύει τη Σ.Αραβία, με μια μαγική συνταγή, με τη μυστήρια εξαφάνιση του δημοσιογράφου στην Κωνσταντινουπολη.

Ο Τούρκος Πρέσβης στον Λίβανο ισχυρίστηκε ότι ο βασιλιάς της Σ.Αραβίας Mouhammad bin Salman πρόσφερε 5 δις $ στον Ερντογάν ως αντάλλαγμα για το κλείσιμο της υπόθεσης Jamal Khashoggi.

Ο Jamal Khashoggi μπήκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα και δεν βρέθηκε ποτέ. Υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές κάνοντας λόγο για σκόπιμη στοχοποίηση ενός σφοδρού επικριτή των ηγετών του Ριάντ
Μάλιστα συμπλήρωσε ο πρέσβης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι: ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας απο τον διάδοχο του θρόνου Mohammad bin Salman να καταβάλλει το ποσό των 5 δις $, προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις για τη στήριξη της οικονομίας, σε αντάλλαγμα το κλείσιμο της υπόθεσης.

Θεωρεί ο πρέσβης ότι ο Βασιλιάς διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας σχεδίασε τη εμπλοκή του Βασιλείου στο θέμα Khashoggi εκκινούμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και με την καθοδήγηση της υπηρεσίας πληροφοριών της «CIA», όμως ξαφνικά στράφηκαν εναντίον του και ο πρόεδρος Trump ξεκινήσει τον εκβιασμό του προσωπικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα τέταρτο της ώρας από την είσοδο Khashoggi, του 59 χρονου δημοσιογράφου, στο προξενείο, καλέστηκε όλο το προξενικό προσωπικό σε έκτακτη συνάντηση, καθώς και ζητήθηκε απο το τουρκικό προσωπικό να τελειώσει τη δουλειά του νωρίς. Αυτό επειδή αναμενόταν η άφιξη του δημοσιογράφου στο προξενείο της χώρας του.
Ο Khashoggi μπήκε στο προξενείο τη Τρίτη το απόγευμα όπου τον αποδέχθηκε ένας συμπατριώτης του από το προσωπικό, και στη συνέχεια εισήλθε στο γραφείο του Γενικού Πρόξενου Mohammad Al-Otaibi στην Κωνσταντινουπολη.

Πριν από έναν χρόνο, ο Jamal Khashoggi έφυγε από την Σαουδική Αραβία καθώς όπως είπε, οι αρχές τον κάλεσαν να σταματήσει τις αναρτήσεις στο Twitter.

Στη στήλη του στην Washington Post, κλιμάκωνε την κριτική εις βάρος του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατηγορώντας τον ότι καταδυναστεύει τον λαό, προκαλεί χάος στον Λίβανο και είναι ο αρχιτέκτονας του φρικτού πολέμου στην Υεμένη.

Εξαφανίστηκε ή τεμαχίστηκε με πριόνι και μεταφέρθηκε με διαφορετικές βαλίτσες σε δυο διαφορετικά ιδιωτικά αεροπλάνα πίσω στη γενέτηρά του; 

Σύντομα οι διεθνείς πιέσεις θα εξασφαλίσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά τις γεωπολιτικές κόντρες, παρατηρεί τελευταία τη σφοδρή εμμονή της Αμερικής έναντι Σαουδικής Αραβίας. Όλα δείχνουν ότι η τελευταία έχει εισέλθει για καλά στο μάτι του κυκλώνα. Το είπαμε, το 2018 δίσεκτη θα είναι η χρονιά για την βασιλεία !!!

 

Facebook Comments