Για «προσωπική άποψη του κ. Καμμένου», ανεξάρτητα αν «διατύπωσε στις ΗΠΑ αυτή την εναλλακτική-όπως την ονόμασε πρόταση», έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και σε άλλες ελληνικές περιοχές, πέραν της Σούδας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ μετέχουν στην κυβέρνηση, συνεργάζονται και θα συνεργάζονται, παρά το γεγονός ότι τα όσα τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν από την πλευρά του δεν αποτελούν την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής… Από κει και πέρα, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού παραμένει» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στο ονοματολικό ζήτημα των Σκοπίων, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «η θέση του κ. Καμμένου αναφορικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών είναι συγκεκριμένη και δεδομένη. Αλλά έχω την εκτίμηση, όσο και τη βεβαιότητα, ότι η Συνθήκη αυτή, μία εξαιρετικά σημαντική και συμφέρουσα συμφωνία για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, θα περάσει. Έχω την εκτίμηση ότι ο αριθμός των βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο που θα την ψηφίσει, εάν βεβαίως ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται η συγκεκριμένη διαδικασία στη FYROM, θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία και από βουλευτές οι οποίοι δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Facebook Comments