Τις μέρες που προηγήθηκαν, γίναμε και πάλι (άφωνοι) μάρτυρες της τραγικής τύχης της χώρας, να βρίσκεται, σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες της ιστορικής διαδρομής της, με μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου βλάπτει σοβαρά την υγεία της χώρας. Και η διαπίστωση αυτή δεν έχει ως αφετηρία διάθεση αντιπολιτευτικής κριτικής.

Αντικατοπτρίζει τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε οι Έλληνες πολίτες, με μια κυβέρνηση που, δεν μας αξίζει, και υπονομεύει διαρκώς το κύρος της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η χώρα μας, έχει μια Ιστορία που πηγαίνει πιο μακριά, συγκινεί, συναρπάζει και εμπνέει κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια, ακόμη και μια κυβέρνηση, όσο καταστροφική είναι η σημερινή, δύσκολα μπορεί να τσαλακώσει το brand name «Ελλάδα».

Το δυστύχημα είναι ότι, ακόμη και μικρή να είναι η ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, υπό την έννοια ότι, η Ελλάδα είναι… ανθεκτική ακόμη και σε παραφωνίες σαν τη δική τους διακυβέρνηση, η συγκυρία είναι τέτοια που, δυσκολεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Δηλαδή, της αυριανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους προσβλέπουν πλέον οι Έλληνες, ως τη μόνη αξιοπρεπή λύση εθνικής υπευθυνότητας, για το μέλλον του τόπου.

Η εικόνα του κ. Καμμένου στην Ουάσινγκτον, έστελνε το μήνυμα υπουργού τριτοκοσμικής χώρας, που αυτοπροτείνεται ως προτεκτοράτο.

Και η εικόνα των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβέρνηση και κόμμα, να βγάζουν στη σέντρα τον συγκυβερνήτη και εταίρο τους, χωρίς όμως και να δίνουν τέλος σε αυτή την αταίριαστη συμβίωση, είναι αποκρουστική, καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συνεχίζουν μαζί, είναι η νομή της εξουσίας.

Είναι βέβαιο ότι, την επομένη των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουμε δύσκολο έργο για να διορθρώσουμε όσα δεινά επέφεραν στον τόπο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Με τη βοήθεια του ελληνικού λαού, με συνέπεια, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, θα τα καταφέρουμε.

Facebook Comments