Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τις προνομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, αφήνοντας την Αθήνα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά των Ευρωπαίων.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα “ΤΑ ΝΕΑ” σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε στη διάρκεια δύο διαδοχικών συναντήσεων με Πολ Τόμσεν και Κριστίν Λαγκάρντ «πράσινο φως» από το ΔΝΤ να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους χωρίς να φοβάται ότι το Ταμείο θα επιμείνει δημοσίως στην πάγια θέση του, για τη διαρθρωτική φύση των περικοπών στις συντάξεις.

Τα «Νέα» περιγράφουν το σκηνικό των συναντήσεων Τσακαλώτου με Τόμσεν και Λαγκάρντ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου σε δύο ξεχωριστές αίθουσες του κεντρικού συνεδριακού χώρου στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ.

Στο επίμαχο θέμα των συντάξεων, το οποίο συζητήθηκε τόσο με τον Τόμσεν όσο και στη συνάντηση που ακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής με την Κριστίν Λαγκάρντ, η γραμμή του ΔΝΤ ήταν ενιαία: «Βρείτε τα με τους Ευρωπαίους, εφόσον βγαίνουν τα νούμερα».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

Facebook Comments