…ποιός είναι ο πιο ισχυρός πολιτικός;» Πολλά ειπώθηκαν, γράφτηκαν και ανακοινώθηκαν τα τελευταία 24ωρα κατά τη διάρκεια της ενδοκυβερνητικής κρίσης.  Η αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το ΥΠΕΞ λίγο πριν συμβεί το «θαύμα-θαύμα» της διασφάλισης 80 ψήφων υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών από τη βουλή της FYROM, έκανε ακόμη πιο γκροτέσκο το σκηνικό. Κάτι που αποτυπώθηκε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής με τους Τσίπρα- Κοτζιά να αλληλο-αποθεώνονται για τα «κατορθώματα» τα «επιτεύγματα» τις «ιστορικές συμφωνίες»  και τις «πρωτοφανείς ανατροπές» που πέτυχαν κι έβγαλαν από την …. «ανυποληψία» την Ελλάδα. Μετά απ΄αυτά τα επικά και τους παιάνες ο δαφνοστεφανωμένος αριστερός ΥΠΕΞ έγινε… πρώην, διότι συγκρούστηκε με τον δεξιό κυβερνητικό εταίρο και ΥΠΕΘΑ, Πάνο Καμμένο για κάτι «μυστικά κονδύλια»!  

Το θέμα των -απόρρητων και όχι μυστικών παρακαλώ-κονδυλίων το πέταξαν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου (προσχεδιασμένα ή αυθόρμητα λίγο μ΄απασχολεί) με την αβάσταχτη ελαφρότητα των παραφουσκωμένων «εγώ» της εξουσίας και σέρνεται πλέον σαν δηλητηριώδες φίδι εντός και εκτός Ελλάδας. Το πήρε δε η αντιπολίτευση κι αντί να τους ξεφτιλίσει για την αδιανόητη και αντεθνική τους στάση που εκθέτει την πατρίδα και θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος μας αργά ή γρήγορα, άρχισε να ζητάει ….εξηγήσεις για τι εννοούσαν και να ζητάει διαφάνεια!

Τέλος αλλά όχι τελευταίο ο πρωθυπουργός της χώρας  στην κρίση με τον καβγά των Υπουργών του παρενέβη αποφασιστικά: «Τι τραβάω κι εγώ …Μπελάς» Κάπου εκεί ο καθρέφτης του Μαξίμου σταμάτησε να λέει ότι ο χαρισματικός, ισχυρός και κυρίαρχος του εσωτερικού πολιτικού που ορίζει τις εξελίξεις στη σκακιέρα και την ατζέντα του πολιτικού σκηνικού, είναι ο Αλέξης….

Τα αντανακλαστικά της επικοινωνιακής του ομάδας ήταν άμεσα γι αυτό και τον έβαλαν να πει σε αυστηρό ύφος τι δεν θα ανεχτεί κι έπιασαν αμέσως δουλειά αναστήλωσης του βάθρου του. Αλλά ότι κι αν πει ότι κι αν κάνει όπως κι αν αντιδράσει ώστε να αποκαταστήσει την τρωθείσα ηγετική του εικόνα, η ζημιά έγινε και έγινε από δύο πρόσωπα εξόχως αντιδημοφιλή με ελάχιστη επιρροή στην κοινωνία. Προσωπικά εκτιμώ ότι αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει το πρόβλημα να εξελιχθεί σε κρίση, η τελική απόφαση του Αλ Τσίπρα ήταν σωστή, με δεδομένο ότι δεν θέλει να πάει σε εκλογές.

Επίσης προσωπικά, εκτιμώ ότι οι θεωρίες συνωμοσίας περί «στημένης παγίδας κατά του ΥΠΕΞ» είναι σκέτες θεωρίες που μπορεί και να προέρχονται από τίποτα «πονηρούς» διαχειριστές του πρωθυπουργικού προφίλ: Αφού έγινε η ζημιά και δεν διορθώνεται, ας πούμε τουλάχιστον ότι είχαμε εμείς τον έλεγχο, ότι το στήσαμε δεν εκβιαστήκαμε.

Διότι όλοι σέβονται έναν μακιαβελικό πολιτικό που καθαρίζει τους  Υπουργούς του αλλά κανείς δεν σέβεται ένα καλό παιδί που το ταλαιπωρούν οι Υπουργοί του ή ακόμη χειρότερα εκβιάζεται από τους Υπουργούς του. Γι αυτό σωπαίνει ο καθρέφτης…

Facebook Comments