Λέξη για τις καταγγελίες αλλά και για τις αποχωρήσεις στελεχών της ΕΡΤ δεν  βρήκε να πει ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτηση του στη διάρκεια σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ.

Και αυτό παρά τις αιχμές των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλούμενοι τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση και παραδιοίκηση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αντίθετα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε ότι η ΕΡΤ διανύει σήμερα την καλύτερη της φάση.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΕΡΤ έκλεισε με ποσοστά τηλεθέασης στο 15%. Όταν την ξανανοίξατε βυθίστηκε στο 6% και τώρα έχει πάει στο 9%, με εκπομπές που χτυπούν 20%» δήλωσε ο υπουργός και ανέφερε ότι χθες είδαν την δημόσια τηλεόραση ένα εκατομμύριο τηλεθεατές (σ.σ αναφέρονταν προφανώς στο ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ)

«Ο κόσμος δεν σας πιστεύει εκτός και αν θεωρείτε ότι ακούν όλοι ΣΚΑΙ» συνέχισε και κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν έχει μετανιώσει που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ «ότι κόψαμε εμείς το ξαναχτίζουμε» ανέφερε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εισπράττει μίσο δις ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες και το φόρο διαφήμισης, ενώ η ΝΔ δεν είχε εισπράξει τίποτα.

«Αν έβαζα ένα τίτλο θα έβαζα ΝΔ εναντίον Καψώχα, αυτό ακούω όλη την ώρα» κατέληξε.

Στο ίδιο πνεύμα χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες και καταγγελίες ήταν και η αρχική τοποθέτηση του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου που έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι η τηλεθέαση φτάνει στην καλύτερη περίπτωση το 6% και τα έξοδα της ΕΡΤ είναι σήμερα στα 190 εκατομμύρια έναντι των 101 της ΝΕΡΙΤ

«Παίρνετε χρήματα από τον ελληνικό λαό για να ανταμείψετε ανθρώπους της αρεσκείας σας και αυτό διαφθορά είναι» υποστήριξε ο Κώστας Τζαβάρας, ενώ η Σοφία Βούλτεψη απευθυνόμενη στον υπουργό είπε «επιχειρήσατε να γίνετε κυρίαρχος της ενημέρωσης αλλά τελικά γίνατε ο κανίβαλος της ενημέρωσης».

Πηγή: TheToc

Facebook Comments