'

Μέτρα $13 δισ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

Reuters

Μέτρα $13 δισ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Νότια Κορέα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας λόγω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκαλούνται από την εμπορική σύγκρουση Ουάσιγκον - Πεκίνου.

Στο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της νοτιοκορεατικής οικονομίας περιλαμβάνονται μέτρα 13 δισ. δολαρίων (ή 15 τρισ. γουόν) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – διευκολύνοντας την παροχή πιστώσεων και παραχωρώντας φορολογικά κίνητρα σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει, μεταξύ άλλων, εγγυήσεις στα δάνεια των ναυπηγείων και των εταιρειών παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Πρώτη φορά η Νότια Κορέα δρομολογεί επίσης μείωση της φορολογίας στα καύσιμα κατά 15% για το εξάμηνο που ξεκινά στις 6 Νοεμβρίου. Η οικονομία της Νότιας Κορέας εξαρτάται από τις εξαγωγές. Ως εκ τούτου, είναι εκτεθειμένη στις ανατροπές που δημιουργούνται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα από τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ - Κίνας.