Νερό στο μύλο της πόλωσης ρίχνουν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για την Υγεία, να προσανατολίζεται σε Προανακριτική για 5 πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο «κάδρο» σύμφωνα με τις πληροφορίες μπαίνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Μάκης Βορίδης (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα που θα ξεκινήσει να συζητείται από την επόμενη εβδομάδα τμηματικά θα καταγράφει «πάσης φύσεως ευθύνες» και θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση και για το ενδεχόμενο τυχόν ποινικών ευθυνών, για τις οποίες η Εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα καταλογισμού.

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση είναι ήδη έντονες, καθώς η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ερμηνεύεται από πολλούς ως κατασκευασμένη λάσπη για τη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές.

Πριν το πόρισμα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια, η Εξεταστική Επιτροπή θα εξετάσει ένα προς ένα τα κεφάλαια με τα οποία ασχολήθηκε, αρχής γενομένης από την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» που φέρεται να συζητείται την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. Ακολούθως σύμφωνα με πληροφορίες στις 8 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα των αρθροσκοπήσεων, στις 20 Νοεμβρίου η φαρμακευτική δαπάνη και στις 21 του μήνα το πόρισμα με τις διαφορετικές γνώμες που θα έχουν διατυπώσει τα κόμματα αναμένεται να υποβληθεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Facebook Comments