Το εξαιρετικό και σπανιότατο ροζ διαμάντι Pink Legacy βάρους 18,96 καρατίων πωλήθηκε αντί 50 και πλέον εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (44,3 εκατ. ευρώ ή 49,9 εκατ. δολάρια), μια τιμή ρεκόρ ανά καράτι για πέτρα αυτού του χρώματος, από τον οίκο Christies στη Γενεύη, χθες βράδυ.

Το “Pink Legacy” εξορύχθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα στη Νότια Αφρική και αποκτήθηκε από τον αμερικανό κοσμηματοπώλη Χάρι Ουίνστον, ιδιοκτήτη της ελβετικής ωρολογοποιίας Swatch, ο οποίος και το ονόμασε “Winston Pink Legacy”.

Η πέτρα είναι τοποθετημένη σε δακτυλίδι από λευκόχρυσο και για την απόκτησή του «χτυπήθηκαν» επί δέκα λεπτά τέσσερις πλειοδότες. Τα περισσότερα ροζ διαμάντια ζυγίζουν λιγότερο από ένα καράτι. Το “Pink Legacy” ανήκει στην κατηγορία “fancy vivid”, στην οποία ανήκουν όσα έχουν βάρος πάνω από 10 καράτια. Η συγκεκριμένη πέτρα είναι επίσης τύπου IIa. Τα διαμάντια αυτά είναι τα πιο καθαρά από χημικής σύστασης και έχουν συχνά εξαιρετική διαφάνεια και λάμψη. Στην κατηγορία αυτή ανήκει λιγότερο από το 2% όλων των διαμαντιών, σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών.

Facebook Comments