Κύπρος: Στο 3,6% η ανάπτυξη του γ΄3μηνου

StockWatch

Κύπρος: Στο 3,6% η ανάπτυξη του γ΄3μηνου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Το τρίτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες έναντι 4% το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τη Cystat, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, κατασκευές, μεταποίηση, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες και διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 3,9% έναντι 3% το 2016. Η ανάπτυξη της Κύπρου ήταν οριακά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις της ΕΕ που ανέμενε για το 2017 ρυθμό 3,8%.