Τόσους μήνες βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εγκαλούν κυβερνητικά στελέχη, κυβερνητικούς βουλευτές ή και υπουργούς για την περικοπή των συντάξεων που είχε προγραμματιστεί το 2019. Σε κάθε τέτοια αναφορά εδώ και καιρό όσοι γνώριζαν καλά έκλειναν το μάτι στους ευρωπαίους εταίρους. Η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων λίγους μήνες πριν τις εκλογές, προγραμματισμένες ή έκτακτες, θα προεξοφλούσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετοί στην Πειραιώς, πιστεύουν ή θέλουν να πιστεύουν ή για την ακρίβεια λένε πως πιστεύουν ότι η ήττα του κυβερνώντος κόμματος είναι δεδομένη και η δική τους νίκη καθαρή, μιλούν ακόμη και για αυτοδυναμία. Ο Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδοθεί. Το αντίθετο μάλιστα, δείχνει ετοιμοπόλεμος.

Έχουμε σχεδόν ξεχάσει το Μάτι και τους 99 νεκρούς, έχουμε ξεχάσει ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον θάνατο 99 συνανθρώπων μας -πολλοί εκ των οποίων κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανοί- λόγω τραγικών λαθών της ανύπαρκτης κρατικής μηχανής. Ήταν τραγικότερη στιγμή κι από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα που έγινε με υπαιτιότητα της κυβέρνησης και λίγους μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με ευθύνες και της κυβέρνησης λίγα θυμόμαστε. Βέβαια, την 23η Ιουλίου μας την θύμισε προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, που σχολίασε.

Αυτή τη στιγμή συζητάμε για την φανέλα Αντετοκούνμπο που φόρεσε ο Τσίπρας -ο οποίος είναι συνήθως εξαιρετικός σε επικοινωνιακούς χειρισμούς-, τη Συμφωνία του (ντεμέκ) διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους με την οποία Εκκλησία τελικά μια χαρά φαίνεται ότι τα πάει ο πρωθυπουργός, για το άνοιγμα των λογαριασμών του Σημίτη (που ορθώς γίνεται αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), τη χλιαρή συνταγματική αναθεώρηση που δεσμευτική δεν είναι προς το παρόν, το… άνοιγμα της ΝΔ στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά (;) με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος του Ποταμιού, Πέτρο Τατσόπουλο, και φυσικά το πράσινο φως του EuroWorking Group για τη μη περικοπή συντάξεων. Το μόνο που συνεχίζουμε να θυμόμαστε -αλλά και πάλι όχι με την ίδια ένταση- είναι η Συμφωνιά των Πρεσπών που οι κακοί ξένοι μόνο και μόνο γι’ αυτό αγάπησαν τον Τσίπρα. 

Οπότε έχουμε και λέμε: Οι συντάξεις δεν θα κοπούν, ο Τσίπρας θα δώσει γη και ύδωρ σε ανέργους και χαμηλά εισοδήματα (ήδη έχει αρχίσει να το κάνει), με τους πλουσιοτάτους δεν τα πάει όσο άσχημα νομίζετε κάποιοι, με την Εκκλησία όπως φαίνεται μια χαρά τα έχει βρει, οι ευρωπαίοι στην καρδιά τους μέσα τον έχουν, τα περνάει όλα αναίμακτα και συμφέρει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τη μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα όχι τόσο τυχαίο όσο μας το παρουσιάζουν.

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές από όταν εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις ζητάει εναγωνίως και επιμόνως, αλλά τον τελευταίο καιρό κατάλαβε ο πρόεδρός της ότι τόσο καιρό εκτίθεται υπέρμετρα κι έκανε ένα βήμα πίσω. Οι εκλογές θα έρθουν και πιθανώς θα έρθουν την άνοιξη με την εφαρμογή του ρητού «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Και οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος. Ετοιμαστείτε με το νέο έτος για άτυπη έναρξη προεκλογικής περιόδου με μπόλικη λάσπη πανταχόθεν. Και ίσως να υπάρχει και το πλάνο της δεξιάς παρένθεσης, ίσως…

Facebook Comments