Η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου «τρέλανε» αρκετούς στη ΝΔ. Θα περίμενε κανείς ότι η ένταξη στο ψηφοδέλτιο ενός «αριστερού ελευθέρας βοσκής, κόκορα αλανιάρη» (όπως αναφέρεται στη συνέντευξή του στον Δημήτρη Δανίκα στο Πρώτο Θέμα) θα ενοχλούσε κυρίως αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται ή τους χαρακτηρίζουν οι άλλοι «καθαρόαιμους δεξιούς». Κι όμως δεν ενόχλησε αυτούς, αλλά τους αυτοχαρακτηριζόμενους ως «κεντροδεξιούς». Για να το πούμε απλά: δε βγήκε ο Άδωνις ή κανένας «Σαμαρικός» να διαμαρτυρηθεί για τον Τατσόπουλο. Εκείνοι που εμφανίζονται ενοχλημένοι στο παρασκήνιο είναι κατά περίεργη σύμπτωση οι ίδιοι που ενοχλούνται από το στυλ Άδωνι. Αυτοί οι ίδιοι ενοχλούνται και από το στυλ Τατσόπουλου! Παράξενο εκ πρώτης όψεως, αλλά ετσι συμβαίνει. Ο ακραιφνής δεξιός και ο αριστερός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, προκαλούν τα αντανακλαστικά των ίδιων ανθρώπων. Εννοώ των ίδιων πολιτικών στελεχών και άλλων «παραγόντων», για να συνεννοηθούμε. Γιατί στην εκλογική βάση της ΝΔ είναι αστείο να πιστέψει κάνεις ότι ενοχλήθηκε κανείς με τον Τατσόπουλο. Όποιος Νεοδημοκράτης τον συμπαθεί μπορεί να τον ψηφίσει, όποιου δεν του αρέσει δε θα τον ψηφίσει.

Γιατί όμως αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τον Τατσόπουλο; Και γιατί ο Μητσοτάκης να πάρει έναν πρώην Συριζαίο που δεν είχε πότε σχέση με τη ΝΔ και να τον κατεβάσει βουλευτή; Μήπως μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Τατσοπουλος δεν είχε ποτέ σχέση με τη ΝΔ και τώρα θέλει να αποκτήσει είναι επαρκής λόγος; Μήπως, δηλαδή, ο Τατσόπουλος σήμερα και κάποιοι άλλοι αύριο, που θα κάνουν σύντομα την εμφανισή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, προερχόμενοι από την αντίπαλη παράταξη, δηλαδή την Κεντροαριστερά ή ακόμη και την Αριστερά, σηματοδοτούν ότι ο Μητσοτάκης θέλει σε αυτές τις εκλογές να συγκροτήσει ένα ευρύτερο μέτωπο δυνάμεων που θα τις ενώνει ο στόχος της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ;

Ας το σκεφτούν λίγο καλύτερα αυτοί που αντιδρούν στον Τατσόπουλο, γιατί έρχονται κι άλλοι μέχρι τις εκλογές. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και υποψήφιοι που δεν είχαν πότε καμία σχέση μαζί της. Μαζί με αυτούς θα υπάρξουν και τέτοιοι ψηφοφόροι. Αν αποδειχτεί φιλόξενη στους ξένους υποψήφιους, θα γίνει φιλόξενη και ελκυστική για τους ξένους ψηφοφόρους. Και οι μεν – οι υποψήφιοι – και οι δε -οι ψηφοφόροι – θα είναι μιας χρήσης, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία αυτοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η παράταξη τους ανήκει. Στο κάτω – κάτω, ας αποφασίσουν οι ψηφοφόροι πόσο… Τατσόπουλο αντέχουν στη ΝΔ.

Facebook Comments