'

Κόντε: «Είμαι έτοιμος να αλλάξω μερικά πραγματάκια στον προϋπολογισμό»

Reuters

Κόντε: «Είμαι έτοιμος να αλλάξω μερικά πραγματάκια στον προϋπολογισμό», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε δήλωσε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μικρή τροποποίηση ορισμένων μέτρων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού της χώρας για το 2019, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η απόρριψη του προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταδίδει το Reuters.

«Αν έχω την ευκαιρία να μειώσω την οικονομική επίπτωση ορισμένων μέτρων, είμαι εδώ», δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

«Είμαι αυτός που έχει δικαίωμα να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή… και ποτέ δεν σταμάτησα τις συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή αν μπορώ να ανακτήσω ορισμένα κεφάλαια, να τροποποιήσω λίγο το τελικό νούμερο, να αλλάξω μερικά πραγματάκια, δεν σημαίνει πως κάνω πίσω», συμπλήρωσε.

«Αν μου φέρουν υπολογισμούς που μου επιτρέπουν να γράψω 2,3% ή 2,1% εξακολουθώ να υλοποιώ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, αναφερόμενος στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2019.