'

Η ΕΚΤ εξετάζει νέους τρόπους για την κατάργηση του QE

Reuters

Η ΕΚΤ εξετάζει νέους τρόπους για την κατάργηση του QE, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Νέους τρόπους για την σταδιακή κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κοιτάζοντας ιδέες όπως ένα νέου είδος πολυετών δανείων και κλιμακωτών αυξήσεων των επιτοκίων, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η ΕΚΤ θα έχει δύσκολο έργο στα επόμενα χρόνια, καθώς θα πρέπει να αποσύρει το άνευ προηγουμένου πρόγραμμα στήριξης χωρίς να πλήξει τον τραπεζικό τομέα.

Οι συζητήσεις με πέντε πηγές που βρίσκονται στην ΕΚΤ ή κοντά στην κεντρική τράπεζα, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν ιδέες για την εύκολη μετάβαση, μεταξύ των οποίων και την αύξηση μόνο του επιτοκίου τραπεζικών καταθέσεων στην αρχή, και την προσφορά πολυετών δανείων σε κυμαινόμενα επιτόκια, σε μόνιμη βάση.

Αυτές οι ιδέες έχουν σχεδιαστεί για να αποτραπεί μια κρίση ρευστότητας την οποία φοβούνται τραπεζίτες και επενδυτές στη Νότια Ευρώπη.