«Άγγελοι στην πόλη» είναι το θέμα του φετινού στολισμού του Δήμου Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μορφές αγγέλων που έχουν φιλοτεχνηθεί από Ελληνες εικαστικούς θα τοποθετηθούν στο δημαρχείο της Αθήνας, καθώς και σε άλλα μέρη της πόλης.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα σηματοδοτηθεί στις 11 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, με την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ενώ η «αυλαία» θα «πέσει» στις 5 Ιανουαρίου. Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο και οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Β. Χαραλαμπόπουλος, ενώ το 2019 θα υποδεχθούν με τραγούδια τους η Κατερίνα Κούκα και ο Θ. Καραμουρατίδης. Κορυφαία εκδήλωση στο Σύνταγμα θα είναι το GlassHouse, το μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα. Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και dj θα δίνουν τον παλμό, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 230 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις που επιμελούνται ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις έχει το δημοτικό μουσικό θέατρο «Ολύμπια» που θα φιλοξενήσει διάφορες παραστάσεις από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Facebook Comments