-Το 2018 αυξήθηκαν κατά 500.000 τ´άτομα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και έτσι έγιναν 4.300.000 τ´άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν την δυσβάστακτη φορολογία, το δε συνολικό οφειλόμενο ποσό ανήλθε στα 103 δις ευρώ.

-Υπάρχει το ποσό των 80 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων των νοικοκυριών, γνωστών ως κόκκινων δανείων και αυτό ναρκοθετεί την ρευστότητα των τραπεζών και ως εκ τούτου και την ανάπτυξη.

-Εξ αιτίας της άφρονας οικονομικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 25 δις ευρώ, καίτοι, επί μνημονίων η χώρα δανείζονταν από την ΕΕ με χαμηλά επιτόκια για να εξυπηρετεί το χρέος της.

-Το σημερινό επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές καθιστά απαγορευτικό τον δανεισμό μας απ´ αυτές, αφού χρειάζονται περί τα 14 δις ευρώ τον χρόνο για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, όταν επί μνημονίων χρειαζόμασταν περί τα 4 δις ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα από την αρχή της κρίσης:
-500.000 Έλληνες έφυγαν για να δουλέψουν στο εξωτερικό.
-80.000 επιχειρήσεις μετεγκαταστάθηκαν σε ξένες χώρες που έχουν χαμηλή φορολογία και δεν έχουν γραφειοκρατία,πχ Βουλγαρία,Κύπρο κλπ.
-Πάνω από 100 μεγάλες επιχειρήσεις μετέφεραν την φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό πχ Βρυξέλλες.

Είναι απλά μαθηματικά όταν γενικώς τα χρέη αυξάνονται και η φορολογική βάση συρρικνώνεται να είναι αδύνατον να υπάρξει ανάκαμψη και πολύ περισσότερο ανάπτυξη. Δηλαδή καλείται μία διαρκώς συρρικνούμενη και χρεωμένη φορολογική βάση να σηκώσει τα χρέη που συνεχώς μεγαλώνουν και αυτό είναι αδύνατον.

Ο Τσίπρας τα ξέρει όλα αυτά αλλά προπαγανδίζει ότι δήθεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης καλυπτόμενος από το μαξιλαράκι των 24 δις ευρώ, που του έδωσε με την λήξη του 3ου μνημονίου η ΕΕ προκειμένου να πληρώνει τις δόσεις του χρέους μέχρι τα τέλη του 2020.

Μέχρι τέλη του 2020 θα πρέπει να κάνουμε γρήγορα τις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα εξοικονομήσουν χρήματα ώστε να μειωθεί δραστικά η φορολογία που είναι η απαραίτητη συνθήκη ώστε να παραχθεί πλούτος, να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θ´αυξήσουν το ΑΕΠ, ώστε να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού μας από τις αγορές για  να μπορούμε αγόγγυστα να εξυπηρετούμε το χρέος μας. Αυτή είναι η μοναδική λύση ανάκαμψης της οικονομίας που είναι φιλελεύθερη και που προς το παρόν ούτε η ΝΔ εξαγγέλλει.

Αντ´αυτού ο Τσίπρας καλυπτόμενος από το μαξιλαράκι μοιράζει χρήματα σε επιδόματα σε έναν λαό που φτωχοποιείται, από ένα ματωμένο πλεόνασμα που δεν προήλθε από παραγωγή αλλά από το στράγγισμα των εναπομεινουσών επιχειρήσεων και έτσι οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις, αφού μεταθέτει το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση που θ´ αναλάβει από τα τέλη του 2019 και δεν θα έχει χρόνο για ν´αντιδράσει γιατί τα χρονικά περιθώρια ώστε να διορθωθεί την οικονομία και να βγούμε στις αγορές θα έχουν στενέψει δραματικά.

Ουσιαστικά ο Τσίπρας εγκληματεί εναντίον της χώρας μόνο και μόνο για να μπορέσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερο χρόνο παραμονής στην εξουσία και να μην αφήσει περιθώριο στην επόμενη κυβέρνηση ν´αντιδράσει.

Facebook Comments