Στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σε άρθρο της υπό τον τίτλο «διστακτική ανάκαμψη στην Ελλάδα»

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, «η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της βελτίωσης, αλλά η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα ίχνη της. Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα κοινωνικό μέρισμα».

Το άρθρο αναφέρεται αρχικά στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της 10ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες. Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νιώθουν αυτό».

Η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία που δείχνουν «ελαφρά ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας: «Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 18,6%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί όμως το μεγαλύτερο ποσοστό μη απασχολούμενων στην Ε.Ε» παρατηρεί, υπενθυμίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας κυμαίνεται στο 8%.

Σημειώνει ακόμη πως, όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος οι πολίτες που έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. «Τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 350 και 1.350 ευρώ. Συνολικά η κυβέρνηση διαθέτει 1,3 δισ. ευρώ για αυτή τη δράση. Στόχος είναι οι πιο φτωχοί πολίτες, κυρίως άνεργοι, να περάσουν πιο εύκολα το χειμώνα» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Facebook Comments