«Καμία χώρα δεν προχωράει εάν δεν ακούει τη νόμιμη οργή του λαού της, μια οργή που εκφράζεται παντού στην Ευρώπη, με την ψήφο στους ακραίους, με το Brexit» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θα ολοκληρώσω ποτέ το ευρωπαϊκό σχέδιο, στο οποίο πιστεύω, σε βάρος των προσδοκιών που θεωρώ νόμιμες. Νομίζω ότι μπορούν να συμφιλιωθούν κι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του να μπει ένα τέλος στην κρίση «των κίτρινων γιλέκων».

«Θεωρώ ότι αυτή η απάντηση ήταν τόσο νόμιμη όσο και σημαντική για τη Γαλλία, όμως δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη βούληση» να «περιορίσουμε τις δαπάνες μας» και να παραμείνουμε «στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων», επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ενώπιον των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, «θα μιλήσω για τις επιλογές που έκανα για να απαντήσω σε έναν θυμό, που κρίνω πως είναι νόμιμος και δίκαιος, για τις επιλογές συνοδευτικών μέτρων επιτάχυνσης και ενίσχυσης της μείωσης των φόρων, προκειμένου η εργασία να πληρώνεται καλύτερα στη χώρα μας» υπογράμμισε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Facebook Comments