Νέα σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και από το βράδυ στα δυτικά. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στα δυτικά, οπού τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Facebook Comments