Τελικά  υπέκυψε ο 6χρονος από το Παλαιό Φάληρο, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ο μικρός Χάρης κρεμάστηκε με το λουράκι του σκύλου ενώ έπαιζε στο σπίτι του.

H ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018»

Νωρίτερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το 6χρονο αγοράκι που κρεμάστηκε με λουρί στο Παλαιό Φάληρο ενώ έπαιζε. Ο μικρούλης κρέμασε το λουρί του σκύλου σε μια πρόκα, όπως είπε ο θείος του παιδιού. Οι διασώστες επί 35 λεπτά έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το μικρό αγόρι στη ζωή.

Όπως περιέγραψε ο θείος του μικρού μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο 6χρονος έπαιζε με το λουράκι του σκύλου. Έβαλε πάνω στο κρεβάτι ένα τραπεζάκι στο οποίο ανέβηκε και κρέμασε το λουράκι σε μια πρόκα που υπήρχε στον τοίχο.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το λουρί μπλέχτηκε στο λαιμό του παιδιού που φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε.

Facebook Comments