Η συνάντηση που σχεδίαζαν να κάνουν η ιρακινή πολιτική ηγεσία και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που έκανε μια επίσκεψη που δεν είχε αναγγελθεί για λόγους ασφαλείας στους στρατιώτες των ΗΠΑ που είναι ανεπτυγμένοι στο Ιράκ, ακυρώθηκε εξαιτίας της «διαφωνίας» των δύο πλευρών για το πώς θα γινόταν, αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του ιρακινού πρωθυπουργού Άντελ Άμπντουλ Μάχντι.

«Μια διαφωνία για το πώς θα διεξαγόταν η συνάντηση οδήγησε στο να αντικατασταθεί από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη», αναφέρει το δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού του Ιράκ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Βαγδάτη εκ των προτέρων για την επίσκεψη. Κατά την ίδια πηγή, ο Τραμπ και ο Άμπντουλ Μάχντι συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή, ειδικά μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ακόμη για τη διμερή συνεργασία στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Facebook Comments