Τα αδέσποτα ζώα βρίσκονται αντιμέτωπα με πολύ άσχημες συνθήκες, αντίξοες άρκετες φορές. Αυτές τις μέρες υποφέρουν και κινδυνεύουν από το κρύο. Πεθαίνουν από υποθερμία. Ιδίως αν βραχούν έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Ανοίξτε τα σπίτια σας ακόμη και για λίγες μέρες, φτιάξτε πρόχειρα καταλύματα με κούτες και κουβέρτες στην αυλή σας, τον κήπο σας ή στο δρόμο, σε μέρη που συχνάζουν σκύλοι και γάτες. Γεμίστε γωνιές που δε βρέχονται με τροφή μέσα σε μπολ. Σε δριμύ ψύχος ένα ζώο που δεν έχει πρόσβαση σε τροφή πεθαίνει σε λιγότερο από μία μέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσοι έχετε ζώα σε εξωτερικούς χώρους βάλτε τα μέσα στο σπίτι σας ή έστω διαμορφώστε το χώρο τους όσο πιο ζεστό, στεγασμένο και ασφαλή μπορείτε. Όσοι έχετε ζώα δεμένα και εκτεθειμένα να γνωρίζετε πως είναι παράνομο, αποτελεί παθητική κακοποίηση, κινδυνεύετε με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης καθώς θέτετε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ουκ ολίγα ζώα έχουν βρεθεί νεκρά και δεμένα μέσα στα βαρέλια που τα είχαν οι… ιδιοκτήτες τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ζώα αποτελούν συναισθανόμενα όντα, κρυώνουν και υποφέρουν όπως κι εμείς. Βοηθήστε ένα αδεσποτο ζώο, σώστε κυριολεκτικά μία ζωή.

Facebook Comments