Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά με νύχια και με δόντια το σχέδιό του για το τείχος στα «επικίνδυνα» νότια σύνορα των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμος η μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να διαρκέσει μήνες ή ακόμα και περισσότερο από έναν χρόνο.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τους Δημοκρατικούς «πολύ πολύ παραγωγικές», τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών που τον συνάντησαν στον Λευκό Οίκο σήμερα παρουσίασαν έναν απολογισμό των συνομιλιών τους σαφώς λιγότερο αισιόδοξο.

Νέες διαπραγματεύσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Από τους κήπους του Λευκού Οίκου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό είναι ζήτημα «εθνικής ασφαλείας».

«Δεν είναι παιχνίδι» συμπλήρωσε, σημειώνοντας την «απόσταση που έχει διανύσει» κατά τις διαπραγματεύσεις με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Εντούτοις, εξερχόμενος από τον Λευκό Οίκο, ο Τσακ Σούμερ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία και η Νάνσι Πελόζι, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, περιέγραψαν ένα διαφορετικό σκηνικό, μιλώντας για συζητήσεις σε τεταμένο κλίμα.

Facebook Comments