Αγαπητό μου ημερολόγιο, τι εβδομάδα είναι αυτή που ξεκινά… Από το πρωί συνεδριάζουν  στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις δηλώσεις Καμμένου, που αποφάσισε ότι δεν θα δεχθεί να παίζει κανείς μαζί του και δείχνει έτοιμος να εκραγεί, πολιτικά πάντα…

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς αυτός έβαλε τα όργανα πρώτος να παίζουν και έτσι ξεκίνησαν, βράδυ Σαββάτου ο Πάνος αντί να πίνει ποτάρες σε αυτά χιπστερικά μπαρς της Κολοκοτρώνη που πάνε οι Συριζαίοι έβγαλε φιρμάνι ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κ.Ο.. του κόμματος αλλά και η Εκτελεστική Γραμματεία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο Τσίπρας, γεννημένος έτοιμος τον προσπέρασε βάζοντας συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Δευτέρα, μόνο που σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις των ΑΝΕΛ είναι αυτές που ορίζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Ε.Γ. των ΑΝΕΛ, στη βουλή προϊδεάζει αρκετούς για οριστικές ανακοινώσεις αποχώρησης, αλλά όταν μιλάμε για τον Πάνο Καμμένο και την  σχέση των ΑΝΕΛ με τις καρέκλες, που όλη η Κ.Ο. έχει υπουργοποιηθεί ας κρατάμε λίγο, λέω λίγο, μικρό καλάθι.

Ο βασικός λόγος που ο Πάνος, έχει βάλει στο ραντάρ του, οπλισμένος την Κουμουνδούρου, δεν είναι η συνάντηση του Τσίπρα με τον Παπαχριστόπουλο, άλλωστε εκείνος συνεδριάζει με Συριζαίους μέρα παρά μέρα στο Musigue café στο Παγκρατι, δεν περιμένει τις γιορτές.

Δεν είναι ούτε οι δηλώσεις του Κουίκ, ούτε η σιωπή της Κουντουρά, αυτούς τους έχει χάσει ήδη. Είναι ότι ο Κατρούγκαλος προϊδέασε ότι θα του την φέρουν….την συμφωνία νωρίτερα από τον Μάρτιο που του είχαν πει, όταν και ο Τσίπρας όχι απλώς δεν έκανε αντίθετη δήλωση αλλά είπε ότι δεν εκβιάζεται, απασφάλισε. Το τελευταίο άλλωστε δεν το έχει δύσκολο.

Με αυτά τα δεδομένα το show στη βουλή θα ξεκινήσει σύντομα, τρεις αρχηγοί έχουν τυπικά Κ.Ο. γιατί κατ΄ουσίαν δεν διαθέτουν. Ο Πάνος Καμμένος δεν απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξέρουν στην Κουμουνδούρου και ξέρει και ο ίδιος ότι δεν ελέγχει τους βουλευτές του. Για να έχουν μια ελπίδα να διατηρήσουν καρέκλα και την επόμενη μέρα, σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι να αλλάξουν βάρκα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, έχει Κ.Ο. στα χαρτιά καθώς ήδη δύο Αμυράς και Ψαριανός θα καταψηφίσουν την συμφωνία ότι και αν πει ο ίδιος, ο Δανέλλης πάλι θα υπερψηφίσει πάλι ανεξάρτητα πάλι από το τι θα πει ο επικεφαλής του Ποταμιού που δεν ελέγχει ούτε βότσαλο στις κοίτες του.

Η πλάκα είναι ότι Λεβέντης που μετρά μόλις 5 βουλευτές και είναι στην κόκκινη γραμμή για την διάλυση της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων κινδυνεύει λιγότερο γιατί μπορεί να ελέγχει έστω δύο, σε αντίθεση με τους προηγούμενους.

Πιο μεγάλη πλάκα έχει βέβαια ότι αυτοί που θέλουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, τον σοσιαλδημοκρατικοποιημένο, με δεδομένο ότι από εκεί ετοιμάζονται να πάνε Κουίκ, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Παπακώστα και άλλα παιδιά θα κάνουν «αντιδεξιό» μέτωπο μαζί τους.

Γελάνε και τα πλακάκια στο μπάνιο με τους νεοφώτιστους αντιδεξιούς αλλά όπως λέει και ο Αρκάς, τον οποίο θα επικαλεστώ και σήμερα, από την οπτική γωνία της καρέκλας, μιλάμε για εξουσία του κώλου.

Συγχωρείστε με αν γίνομαι λίγο αθυρόστομος, οι περιστάσεις φταίνε.

Πιέρροντας

Facebook Comments