Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, που εξελέγη από το 12ο Συνέδριο της ΝΔ, σήκωσε ψηλά τους τόνους και έκανε μετωπική επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με βαριές κατηγορίες.

Η επανεκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη έγινε διά βοής μετά από πρόταση του Γιάννη Τραγάκη καθώς ο Λ. Αυγενάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. «Το 2019 είναι το σάλπισμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας (…) Ελλάδα Μπορούμε και θα πετύχουμε, συνεχίζουμε με μαχητικότητα και πίστη», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στο βήμα ευχήθηκε μεγάλες πολιτικές επιτυχίες για την παράταξή του και έδωσε συγχαρητήρια στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και την… επανεκλογή Αυγενάκη. «Το Συνέδριο απέδειξε την ενότητα του κόμματος αλλά και την ετοιμότητα του για εκλογές», είπε εμφατικά. « Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην αποστολή που υπηρετεί από τότε που την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» προσέθεσε. Σημείωσε ότι «το 55 % είναι εδώ για πρώτη φορά, τα νέα στελέχη δίνουν οξυγόνο στην παράταξη μας».

Επανήλθε και στην υπόθεση Novartis, την οποία ενέταξε στις «δολοπλοκίες» του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας μας.ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στο δρομο της πολιτικής ακρότητας», υπογράμμισε. Μίλησε για απειλή κατά της δημοκρατίας καθώς η δικαιοσύνη εργαλειοποείται για πολιτικές διώξεις, τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες -με την ανοχή της κυβέρνησης- κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα.

Μίλησε για παρακράτος Τσίπρα, Πολάκη και διαφόρων… Ρασπούτιν. «Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών.Και ζήτησα απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκηκαι των διαφόρων Ρασπούτιν», είπε.

Οι επόμενες εκλογές για τον πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι απλώς κρίσιμες για την οικονομία αλλά και για την ποιότητα του πολιτεύματος. Ως σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης έκρινε τη πολιτική ομαλότητα και τη σταθερότητα, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του «Ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν μόνον όταν κάποιο βράδυ ακούγεται ο ήχος από τις ερπύστριες αλλά διαβρώνονται εκ των έσω, σιγά σιγά, όταν οι θεσμοί υπονομεύονται, τα ατομικά δικαιώματα καταπατώνται, οι πολιτικοί αντίπαλοι διώκονται, και η διάκριση των εξουσιών ακυρώνεται».

«Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία». Υποννόησε απόπειρα νοθείας στις επικείμενες εκλογές και τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν  με τους ίδιους όρους, όπως έγιναν και οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σχολίασε και την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ σε ιδαίτερα ειρωνικό τόνο: «Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα».

Ως συνένοχο του Αλέξη Τσίπρα και συνυπεύθυνο χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο και ότι εκείνος έδωσε το στιλό για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών («όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες, ωστόσο έμεινε κι έδωσε το στυλό για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, άρα είναι συνυπεύθυνος»).

 Έκανε λόγο, επίσης, για μία «κυβέρνηση-κουρελού», μια «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

«Σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα», είπε. Και προσέθεσε ότι «στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας». «Το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ ό,τι παρέλαβε τη χώρα», υπογράμμισε. «Οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών», είπε προς το τέλος της ομιλίας του. 

Facebook Comments