Ερωτικό, πολεμικό και οικογενειακό δράμα πλαισιώνονται από ένα ντοκιμαντέρ -που μας ταξιδεύει στο νότιο άκρο της Θηρασιάς, μαζί με ένα υβρίδιο τρόμου και φαντασίας στις σκοτεινές αίθουσες.

«Η Επιστροφή του Μπεν»

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο 19χρονος Μπεν επιστρέφει ξαφνικά σπίτι. Η μητέρα του είναι ενθουσιασμένη, αλλά τόσο αυτή όσο και ο πατριός του με τη μικρότερη αδερφή του ανησυχούν για το αν έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Σκηνοθεσία Πίτερ Χέτζις με τους: Τζούλια Ρόμπερτς, Κόρτνεϊ Βανς, Λούκας Χέτζις

«Το Παιχνίδι με τη Φωτιά»

Ο Γιόνγκσου, ένας νεαρός που φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας, συναντά τυχαία μια παλιά συμμαθήτριά του, την οποία ερωτεύεται. Ύστερα από ένα ταξίδι της στην Αφρική, εκείνη επιστρέφει συντροφιά με έναν πλούσιο, αινιγματικό άντρα που φουντώνει τη ζήλια του Γιόνγκσου.

Σκηνοθεσία Τσανγκ – Ντονγκ Λι με τους: Α-ιν Γιό, Γιόνγκ-σέο Γιουν, Στίβεν Γέουν

«Το βράδυ που έφαγε τον κόσμο»

Την επομένη ενός πάρτι ο Σαμ ξυπνά στο διαμέρισμα της πρώην κοπέλας του και διαπιστώνει πως ολόκληρο το Παρίσι έχει καταληφθεί από ζόμπι. Οχυρωμένος στον όροφό του, προσπαθεί να προστατευτεί από τους εισβολείς και να βρει άλλον τυχόν επιζώντα.

Σκηνοθεσία Ντομινίκ Ροσέ με τους: Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ντενίς Λαβάν

«Στο Σώμα της»

Οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες» επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στη Θηρασιά, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται και προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής

 

Facebook Comments