Η Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος σύλλογος που κατέβαλε περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο σε μισθούς και συγκεκριμένα 562 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2017-18.

Αυτό το ποσό είναι αυξημένο κατά 42% σε σχέση με τα νούμερα της «Μπάρτσα» για το 2017, όπως έδειξε σχετική έρευνα της KPMG για το ποδόσφαιρο, η οποία εξέτασε τα οικονομικά της ομάδας που κατέκτησε το τρόπαιο σε κάθε ένα από τα οκτώ καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Πόρτο, Γαλατασαράι, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Αϊντχόφεν).

Η Μπαρτσελόνα, η οποία απέκτησε τον Ιανουάριο του 2018 τον Φιλίπε Κουτίνιο έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ, δαπάνησε 562 εκατομμύρια το χρόνο σε μισθούς. Επίσης, τον Αύγουστο του 2017 εντάχθηκε και ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο δυναμικό των Καταλανών, οι οποίοι προχώρησαν επίσης στην επέκταση των συμβολαίων αρκετών ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένου του Λιονέλ Μέσι.

Η έρευνα της KPMG κατατάσσει στην δεύτερη θέση την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς οι διοικούντες τον γαλλικό σύλλογο κατέβαλαν 332 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς, ποσό που είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει το πλέον ακριβό ρόστερ, καθώς η αξία του ανέρχεται σε 1,182 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο οι δαπάνες των «πολιτών» σε μισθούς μειώθηκαν κατά 5%, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες υπό έρευνα ομάδες, οι οποίες αύξησαν τη συγκεκριμένη δαπάνη τους. Στο μεταξύ, η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει στο ρόστερ της τους πιο… πολύτιμους παίκτες, που είναι οι Νεϊμάρ (σ.σ. έχει εμπορική αξία 229,1 εκατομμύρια ευρώ) και Κιλιάν Μπαπέ (215 εκατομμύρια ευρώ), ενώ τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Μέσι (203,3 εκατομμύρια ευρώ).

Τέλος, η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε τη σεζόν 2017-18 συνολικά λειτουργικά έσοδα (σ.σ. από τις ημέρες των αγώνων, τα δικαιώματα μετάδοσης των αναμετρήσεων και τα εμπορικά και άλλα δικαιώματα) 689 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο πιο πλούσιος σύλλογος μεταξύ των οκτώ πρωταθλητών που μπήκαν στο… μικροσκόπιο της έρευνας. Για την ιστορία, δεύτερος σύλλογος στα έσοδα μεταξύ των οκτώ ήταν η Μπάγερν Μονάχου με 596 εκατομμύρια ευρώ.

Facebook Comments