Μπαρνιέ: Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον μεγαλύτερος από ποτέ

MarketNews

Μπαρνιέ: Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον μεγαλύτερος από ποτέ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει μια διαφορετική συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από το μπλοκ, αν το Λονδίνο αλλάξει τις υπάρχουσες «κόκκινες γραμμές», αλλά πρέπει να παραμείνει μια ασφαλιστική δικλείδα για την αποφυγή των σκληρών συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον μεγαλύτερος από ποτέ μετά τη χθεσινή καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας αποχώρησης στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την ΕΕ.

«Η απόφασή μας παραμένει να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, αλλά είναι χρέος μας να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν. Αυτός είναι ο λόγος που από τη δική μας πλευρά θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».