Λοιπόν πάμε όλοι μαζί, δεν σας προτρέπω να κάτσετε κάτω αλλά να κάνουμε ήχους μαχητικών αεροσκαφών σαν αυτά που πετούσαν λίγο πιο πάνω από τα κεφάλια σας χθες, προς τιμήν του Πάνου Καμμένου, που έδινε την σκυτάλη στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ως ο καλύτερος Υπουργός Εθνικής Άμυνας που είχε ποτέ η χώρα.

Σβββββββ, φφφφφφσσσστ, σβββββββ, φσσσσστ, ουουυουου κτλ (δις) για να βγει σωστά και απολαυστικά ο ήχος. Αφού ικανοποιηθείτε από τα ηχητικά αποτελέσματα, προσγειωθείτε και προσδεθείτε. Μόλις μάθετε πόσο μας κόστιζε ανά ώρα περίπου ο Πάνος Καμμένος θα χρειαστείτε και τα δύο, και προσγείωση και δέσιμο…

Ας τα βάλουμε κάτω ένα, ένα για να βγάλουμε τον λογαριασμό.

Ο «ακήρυχτος πόλεμος» που επικρατεί στο Αιγαίο, εξαιτίας των αξιώσεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και εκφράζεται με συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, για τις οποίες απαιτούνται συνεχείς αναχαιτίσεις έχει τεράστιο κόστος. Την στιγμή που η Ελλάδα αιμορραγεί οικονομικά, η Τουρκία κάνει αυτό το show με πολύ χαμηλό κόστος σε αντίθεση με εμάς. Συγκεκριμένα η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί πολύ συχνά πλέον αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα. Κάθε φορά που γίνεται μια παραβίαση όμως η Ελλάδα που δεν διαθέτει τέτοιες επιλογές σηκώνει για αναχαίτιση και αναγνώριση, τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει και δεν είναι ηλεκτρονικού πολέμου. Συνεπώς το κόστος για την ελληνική πλευρά είναι πολλαπλάσιο.

Έτσι κάπως ο λογαριασμός κλείνει για τον χρόνο στα 20.000.000 ευρώ μόνο για την συντήρηση και τα καύσιμα των αεροσκαφών.

Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να πραγματοποιήσει μια τελευταία φιέστα προς τιμήν του, (έχουν προηγηθεί πολλές άλλες) με αεροσκάφη Mirage.

Ας βγάλουμε και εδώ τον λογαριασμό

Για να το παίξει Top Gun  φεύγοντας από το πεντάγωνο ο Πάνος Καμμένος τίναξε την μπάνκα, καθώς μια πτήση μαχητικού αεροσκάφους ανά ώρα κοστίζει από 8.000 έως 12.000 ευρώ.

Τα Mirage που πέταξαν είναι τα πιο ακριβά, το κόστος ανά ώρα πτήσης φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Ακολουθούν τα f-16 block plus 52, τα f-16 30  και τα f-4 που απογειώνονται κυρίως για την εκπαίδευση των πιλότων και όχι για την άμυνα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και αν ο Πάνος Καμμένος ήταν υποχρεωτικό να κάνει την φιέστα που παρακολουθήσατε και ακούσατε χθες, την έκανε και με τον πιο ακριβό τρόπο.

Τα TOP GUNS πληρώνονται και μάλιστα ακριβά, μόνο που πληρώνονται από την τσέπη μας.

Σε τέτοιες περιστάσεις λένε στην υγεία του μ@@@@, μπορούμε άνετα να νιώθουμε και έτσι.

Facebook Comments