Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά συλληφθέντων σε βάρος των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου.

Οι συλληφθέντες, έξι άντρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, και τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά τις αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Νωρίτερα:

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα οι επτά συλληφθέντες των επεισοδίων στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έξι άνδρες και μια γυναίκα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 27χρονος που είχε συλληφθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2018, ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατηγορείται ότι είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Facebook Comments